93426
Książka
W koszyku
Biotechnologia żywności : / red. Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa. - Wyd. 2 - dodruk. - Warszawa : Wydawnictwa WNT, 2012. - 498 s. : il. ; 25 cm.
W podręczniku przedstawiono główne zagadnienia dotyczące biotechnologii, z uwzględnieniem najnowszych osiągnięć w tej dziedzinie nauki. Po omówieniu wybranych zagadnień z biologii komórki, które są kluczem do zrozumienia nowoczesnej biotechnologii, opisano podstawowe operacje i procesy jednostkowe w niej stosowane, a następnie zastosowanie tej dziedziny w pozyskiwaniu i uszlachetnianiu żywności, utylizacji ścieków przemysłu spożywczego oraz analizie żywności. Nowością w tym opracowaniu jest zwrócenie uwagi na znaczenie organizmów, modyfikowanych metodami inżynierii genetycznej, w technologii żywności i żywieniu człowieka. Całość uzupełniono słownikiem wybranych terminów z dziedziny biotechnologii. Podręcznik przeznaczony jest zarówno dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej, wykładanych w akademiach rolniczych, medycznych i politechnikach, jak i dla nauczycieli akademickich tych uczelni, a także dla pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowego.
Status dostępności:
Suchy Las
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 [SL Wypożyczalnia] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników zarządzania związanych z przemysłem spożywczym.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej