93426
Książka
W koszyku
Tradycje kulinarne Korei / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami, 2015. - 303 s. : fot. kolor. ; 25 cm.
„Tradycje kulinarne Korei” to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.
Status dostępności:
Suchy Las
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 [SL Wypożyczalnia] (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej