93400
Książka
W koszyku
Domowe wędliny / Robert Winckiewicz. - Ożarów Mazowiecki : Olesiejuk, 2016. - 191, [1] s. : il. ; 25 cm.
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Wyrób wędlin, wędzonek, konserw, kiełbas czy solenie, suszenie lub wędzenie mięsa w domach naszych dziadków były sprawą naturalną, tradycją kultywowaną przez pokolenia. Przepisy i umiejętności przekazywano z ojca na syna, z matki na córkę. Niestety tradycja ta zanika. Chciałbyś, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? W tej książce znajdziesz precyzyjne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa.
Status dostępności:
Suchy Las
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 [SL Wypożyczalnia] (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej