Wieczorek Marzena
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog online
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Chludowo
(1)
Złotniki
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2479)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(794)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Wieczorek Marzena
(-)
Konopnicka Maria
(347)
Zarawska Patrycja
(320)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Sienkiewicz Henryk
(306)
Trzeciak Weronika
(262)
Mickiewicz Adam
(261)
Boy-Żeleński Tadeusz
(240)
Leśmian Bolesław
(234)
Krasicki Ignacy
(229)
Kraszewski Józef Ignacy
(220)
Roberts Nora
(206)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Słowacki Juliusz
(169)
Prus Bolesław
(166)
Mosiewicz Maria
(164)
Jachowicz Stanisław
(159)
Drewnowski Jacek
(157)
Steel Danielle
(157)
Orzeszkowa Eliza
(156)
Chotomska Wanda
(152)
Fabianowska Małgorzata
(148)
Mazan Maciejka
(145)
Lindgren Astrid
(143)
Żeromski Stefan
(140)
Lech Justyna
(138)
Domańska Joanna
(131)
Rolando Bianka
(131)
Webb Holly
(131)
Kasdepke Grzegorz
(130)
Disney Walt
(128)
Strzałkowska Małgorzata
(126)
Zimnicka Iwona
(126)
Stanecka Zofia
(124)
Stelmaszyk Agnieszka
(122)
Skalska Katarzyna
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Goscinny René
(118)
Cieślik Donata
(116)
Gawryluk Barbara
(113)
King Stephen
(110)
Mortka Marcin
(109)
Ross Tony
(109)
Zadura Janusz
(108)
Frączek Agnieszka
(107)
Szulc Andrzej
(107)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(105)
Liebert Jerzy
(105)
Mróz Remigiusz
(105)
Popławska Anna
(105)
Onichimowska Anna
(104)
Supeł Barbara
(104)
Cholewa Piotr W
(103)
Bourgeois Paulette
(102)
Fabisińska Liliana
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Andersen Hans Christian
(101)
Napierski Stefan
(101)
Oklejak Marianna
(101)
Rusinek Michał
(101)
Montgomery Lucy Maud
(100)
Braiter Paulina
(98)
Królicki Zbigniew A
(97)
Skowrońska Emilia
(97)
Kijowska Elżbieta
(96)
Musierowicz Małgorzata
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Piotrowska Eliza
(96)
Puszczewicz Marek
(96)
Siemianowski Roch
(95)
Spirydowicz Ewa
(95)
Brzechwa Jan
(94)
Christie Agatha
(94)
Dragun Jacek
(94)
Doyle Arthur Conan
(93)
Kraśko Jan
(92)
Więckowski Maciej
(92)
Gosztyła Krzysztof
(91)
Gralak Anna
(90)
Możdżyńska Aldona
(90)
Shakespeare William
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Dobrowolski Patryk
(89)
Polkowski Andrzej
(89)
Górecka Barbara
(88)
Kledzik Emilia
(88)
Ochab Janusz
(88)
Asnyk Adam
(87)
Clark Brenda
(87)
Głowińska Anita
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Pratchett Terry
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
9-13 lat
(2)
Młodzież
(2)
Temat
geografia
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(2)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Chludowo
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 91 MGZ [CH wypożyczalnia] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Gdy dzień się wydłuża, a niskie zimowe temperatury zastępuje wiosenne ciepło, budzą się w nas nowe siły i pomysły. Cieszą widoki świeżej zieleni, kwitnące sady, kolorowe przydomowe ogródki i… NOWALIJKI. Delikatne szparagi, surowe kalarepki, chrupiące marchewki, słodki jak cukierki groszek wyznaczają smaki wiosny. Gdy dodamy do tego bogactwo kiełków, zielone koktajle na bazie świeżych liści, np. mięty czy szpinaku, sałatki z dodatkiem… CHWASTÓW, to wiosenne menu może zaskoczyć i zadowolić naprawdę każdego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Złotniki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64/III [ZŁ wypożyczalnia] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kiedy za oknem temperatury spadają poniżej zera mamy ochotę na sycące ciepłe posiłki – gęste zupy i sosy, dania na bazie kaszy, makaronu i ziemniaków. Częściej korzystamy z rozgrzewających korzennych przypraw: imbiru, kardamonu, cynamonu i anyżu, które świetnie komponują się, np. z zimowymi herbatami. A gdy ich smak wzbogacą miód, sok malinowy i cytrusy, to po prostu palce lizać! Właśnie zimą kupujemy aromatyczne i świeże (!) cytrusy. Chętniej też sięgamy po kiszonki, pieczone lub gotowane warzywa korzeniowe i bulwy. Tradycyjne bezmięsne potrawy wigilijne oraz wiele wariantów dań z ryb powodują, że Boże Narodzenie inaczej pachnie i smakuje. Dzieje się tak też za sprawą pieczonych mięs, wyrafinowanych sałatek i wypieków. W tej książce odkrywamy tylko NIEKTÓRE WALORY KULINARNE ZIMY. A jednocześnie zachęcamy do eksperymentowania. Dlatego oprócz szczegółowych przepisów są też propozycje jak zmienić proponowaną potrawę.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Złotniki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64/III [ZŁ wypożyczalnia] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej